Nyheder & Events
Der sker rigtig meget i Danmarks Forskningsportal – vi opdaterer og udvider løbende vores services, nye udviklingstiltag ser dagens lys og der er i det hele taget meget vi gerne vil dele med vores brugere. Vi lægger løbende nyheder ud her på siden og sender dem ud via vores mailingliste. Derudover kan du også møde os enten til egne events eller på relevante konferencer og workshops.
Et par gange om året samler vi alt det vigtigste i et nyhedsbrev som vi også sender ud. Nyhedsbrevet udgives naturligvis både på dansk og engelsk. Er du ikke allerede skrevet på mailinglisten, så tøv ikke med at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du er sikret de spændende nyheder direkte i din indbakke.
Se webinaret om den nye bevillingsdatabase
17. December 2024
Se webinaret om Portalens nye bevillingsdatabase
Webinaret giver en kort introduktion til den nye bevillingsdatabase, herunder hvordan man søger, hvilke data der er tilgængelige, hvordan man eksporterer sine søgeresultater, og et blik på planerne for fremtiden. Find webinaret
her.
Webinar om den nye bevillingsdatabase
30. oktober 2024
Tilmeld dig webinaret om den nye bevillingsdatabase
Webinaret afholdes onsdag den 27. november 2024 kl. 13:00 på Zoom - tilmelding via dette link.
På webinaret giver vi en kort introduktion til den nye bevillingsdatabase. Vi viser bl.a. hvordan du kan søge, hvilke data du kan søge i og der bliver mulighed for at stille spørgsmål.
Nyheder
30. oktober 2024
Nu er den her - Forskningsportalens nye bevillingsdatabase
Vi er utrolig glade for endelig at kunne løfte sløret for Forskningsportalens nye bevillingsdatabase som samler overblikket over forskningbevillinger fra både offentlige og private danske forskningsfinansierende fonde i ét samlet datasæt og i en åben tilgængelig database. Læs meget mere i denne udgave af Nyhedsbrevet.
Nyheder
30. august 2024
Sensommernyheder fra Danmarks Forskningsportal
Velkommen tilbage fra sommerferien! I NORA teamet er vi ved at være samlet igen og ser frem mod efterårets opgaver og planer, som bl.a. inkluderer, opstart af FORAN, en første prototype af en fonds-og bevillingsdatabase, videreudvikling af det grønne analysemodul, samt ikke mindst inkludering af OpenAlex data som en del af datagrundlaget for portalens publikationsdatabaser. Læs mere i det seneste Nyhedsbrev.
Interview - DM Digi
18. juni 2024
DM Digi Artikel
Interview med Mogens Sandfær af Jo Brand om udviklingen af Danmarks Forskningsportal – Portal med al dansk forskning til alle (in Danish).
NORA Præsentation - PID Fest 2024
2. maj 2024
NORA præsenterer portalen ifbm. PID Fest 2024 i Prag
Nikoline Dohm Lauridsen og Karen Hytteballe Ibanez holder en præsentation om Danmarks Forskningsportal ifm. PID Fest den 11.-13. juni 2024. Læs mere om konferencen her.
DDF-MXD formatet er opdateret
19. april 2024
Nationalt udvekslingsformat (DDF-MXD) opdateret til Version 1.4.4
Det nationale udvekslingsformat DDF-MXD er blevet opdateret til version 1.4.4. DDF-MXD bruges til at udveksle metadata for dokumenter mellem institutionelle forskningsdatabaser og Danmarks Forskningsportal. Forbedringerne inkluderer bl.a. - Nye publikationstyper og PID’er, - Udvidet fonds-, forlag- og forfatteroplysninger, samt - Fejlrettelser og optimeringer. Læs mere om det nationale udvekslingsformat og find links til den fulde tekniske dokumentation
her.
Forskningsportalen er nu officielt lanceret
5. april 2024
Forskningsportalen lanceret ved velbesøgt konference
Danmarks Forskningsportal er nu officielt i luften! – Tak for sidst til alle jer der deltog i Lanceringskonferencen. Præsentationer fra de forskellige oplæg og posters er nu at finde online på konferencehjemmesiden. Vi inviterer nu alle til at gå på opdagelse på konferencesiden og i hele portalen med de mange tjenester og databaser, der nu er fri og åben adgang til. Læs mere på Konferencesiden.
Nyheder
23. februar 2024
Ny hjemmeside, konferenceprogram og sneak release af to nye databaser
Vi er nu klar med det fulde program for Danmarks Forskningsportals lanceringskonference og en sneak release af de to ny databaser som du allerede nu kan gå på opdagelse i: Globale Data en database med søgning på tværs af de nuværende tre kommercielle globale datakilder og Lokale Data - en database med søgning på tværs af data fra de lokale institutionelle dataleverandører. Læs meget mere i Nyhedsbrevet.