Velkommen til Forskningsportalen

Udforsk data om dansk forskning – fra publikationer til patenter, datasæt og finansiering osv. – Læs mere om Forskningsportalen og dens partnere – Se en video (på vej) med en hurtig portalrundvisning – Eller prøv en af vores voksende liste af tjenester herunder.

Globale datakilder 

I øjeblikket har vi data fra tre store globale tjenester: Clarivate, Digital Science og Elsevier. I første omgang data om publikationer, men vi vil tilføje data om patenter, datasæt, kliniske forsøg, policy papers osv. Databaserne er linket sammen, så når du er i én database, kan du følge links til de andre for at se, hvordan de beskriver det samme objekt.

Danske datakilder

I øjeblikket indsamler vi data om publikationer fra danske forskningsinstitutioners lokale systemer. Vi forventer at udvide antallet og typen af danske datakilder. Vi producerer også den årlige Open Access Indikator, der overvåger implementeringen af den nationale Open Access-strategi. Endvidere arbejder vi sammen med danske fonde om at etablere en database over danske forskningsbevillinger.