Danmarks Forskningsportal
Om Data & Dokumentation

Patentsdatabasen opdateres månedligt. De månedlige opdateringer inkluderer opdateringer af eksisterende data samt tilføjelse af nyt data fra dataleverandøren.

Databasen indekserer alle patenter, der er offentliggjort fra år 2011 og fremefter, forudsat at mindst en af de oprindelige patentansøgere har en dansk landekode. Hvis patentet har en international samarbejdspartner, vil disse organisationer også fremgå af databasen, men kun som globale samarbejdspartnere.

Der er forskellige søgemuligheder tilgængelige, herunder Simple, Basic og Expert søgning. Du kan også bruge filtre til at starte en søgning eller til at forfine søgeresultaterne.

 

For grundig vejledning om hver søgemulighed kan du klikke på spørgsmålstegnsikonet placeret i øverste højre hjørne af den lilla linje.

 

På nuværende tidspunkt er det kun muligt at eksportere dataleverandørens patent-ID’er fra dit søgeresultat. Id’erne kan benyttes til videre behandling hos den pågældende dataleverandørs database eller analyseservice.

En simpel patentfamilie er en samling af patentdokumenter, der anses for at dække en enkelt opfindelse. Medlemmer af en simpel patentfamilie vil alle have præcis de samme prioriteter. Du kan finde yderligere detaljer om definitionen af en simpel patentfamilie på Den Europæiske Patentmyndigheds hjemmeside.

Listen over søgeresultater der matcher din søgning, viser en patent ‘repræsentant’ for den enkelte simple patentfamilie. I Danmarks Forskningsportal bestemmes det ‘repræsentative’ patent baseret på den tidligste offentliggørelsesdato. En simpel familie omfatter en eller flere patentdokumenter, herunder både ansøgninger og bevillinger, fra en eller flere lande, alle relateret til en enkelt opfindelse.

 

 

 

Det er vigtigt at bemærke, at hvis der findes andre medlemmer af den simple familie, men de ikke er inkluderet inden for Forskningsportalens genstandsfelt, vil de ikke blive vist i Patentdatabasen. For en omfattende liste over alle medlemmer af den simple patentfamilie kan du benytte Data Provider link i øverste højre hjørne.For at gøre ”Sustainable Technologies” nemmere at identificere, indførte Den Europæiske Patentmyndighed (EPO) et dedikeret mærkningsskema kendt som Y02/Y04S-skemaet. Mærkningsskemaet er en del af CPC-klassifikationen. Y02-symbolet står for teknologier til 2Climate Change Mitigation Technologies” (CCMTs), og Y04S-symbolet står for ”Smart Grids”. Du kan læse mere i EPO’s brochure her.